Domain regisztráció, tárhely szolgáltatás

Gyors domain regisztráció és professzionális tárhely szolgáltatás nyújtása. Szakértelem, kedvező árak, precíz  ügyintézés, megbízható szolgáltatás Önnek vagy Vállalkozásának. Kifogástalan szerverpark háttér, 99,9% garantált üzemidő éves szinten. Domain Zóna, az elérhető partner

Webadmin

Bejelentkezéshez kattintson a Belépés gombra:

Domain Zóna hivatalos .hu regisztrátor, vállalja magyar és külföldi domain nevek gyors regisztrációját

06/1 1 9994653
Kezdőoldal
Technikai segítség

Technikai segítség

E-mail létrehozása

Új e-mail cím létrehozásához kattintsunk az E-mail ikonra az admin felületen. Ezek után láthatjuk, a már létrehozott e-mail címeket, a hozzájuk tartozó jelszavakat, az e-mailekhez tartozó kvótát és az automatikus válasz illetve a spamszűrő állapotát.

Az ’Új e-mail cím létrehozása’ feliratra kattintva készíthetünk új e-mail címeket. Az e-mail cím első részét tetszőlegesen adhatjuk meg, míg a domain végződést, a tárhelyünkön regisztráltak közül választhatjuk ki. A jelszó és a kvóta megadása után az erre a fiókra érkező levelekre automatikus üzenetet állíthatunk be. A ’MEHET!’ gombra kattintva létrejön az e-mail cím. A létrehozás után az admin felület webmail ikonjára kattintva használhatja a levelezést, vagy beállíthatja levelezőprogramba.

Levelező program beállítása

Amennyiben levelező programmal szeretné elolvasni a leveleit az alábbi beállításokra lesz szüksége:

  • bejövő levelek kiszolgálója: mail.<az Ön domain neve>,
  • kimenő levelek kiszolgálója: az internet szolgáltatójának a levelező szervere,
  • Login név: a teljes e-mail cím pl.: nev@domain.hu,
  • Jelszó: az admin felületen az e-mail ikon alatt megadott jelszó.

Ha nem tud levelet küldeni, akkor valószínűleg be kell kapcsolnia a ’Kiszolgáló hitelesítést igényel’ négyzetet. Amennyiben azt szeretné, hogy a levelei a letöltés után megmaradjanak a webmail felületen is, akkor be kell kapcsolni, az ’Üzenetekből egy példány a kiszolgálón marad’ beállítást.

E-mail aktiválás

A létrehozott e-mail címeket rendszerünk egy órán belül automatikusan aktiválja, ha ez valamilyen oknál fogva nem történne meg, akkor kérjük, küldjön egy „E-mail aktiválás” tárgyú levelet az info@domain-zona.hu címre.

E-mail alias

Ha egy e-mailt aliasnak állítunk be, akkor az arra érkező levelek azonnal továbbításra kerülnek a megadott e-mail címre. Amennyiben azt szeretné, hogy egy e-mail alias postafiók is legyen, először létre kell hozni postafiókként is, és az e-mail aliasoknál be kell állítania, hogy a leveleket erre a címre is továbbítsa a rendszer.

Új FTP kapcsolat létrehozása

Új FTP kapcsolat létrehozásához az admin felületen kattintson az ’FTP kapcsolat’ ikonra. Ezek után láthatjuk a már létrehozott kapcsolatokat. Új kapcsolat létrehozásához kattintsunk alul az ’Új FTP kapcsolat létrehozása’ feliratra. FTP kapcsolatot bárhova létrehozhat, akár a gyökér mappához, akár csak egy-egy domainhez vagy könyvtárhoz. Az első esetben az egész tárhelyet láthatja majd, a második esetben azonban csak ahhoz a domainhez vagy könyvtárhoz fog hozzáférni.

A létrehozás menete lépcsőzetesen épül fel. A mappanevekre kell kattintgatni egészen addig, amíg el nem éri azt, ahova a kapcsolatot létre akarja hozni, ott pedig az “ide” gombra kell kattintania. Ezután ki kell tölteni a kapcsolathoz tartozó adatokat. Itt mindig ellenőrizze le, hogy a kapcsolathoz tartozó abszolút útvonal jól van-e beállítva. Az FTP kliens beállításához szüksége lesz az itt megadott azonosítóra és jelszóra.

FTP kapcsolat beállítása

Session (kapcsolat neve): akármi (ez lesz a kapcsolat neve)
Host name (kiszolgáló neve): ftp.<szerver neve>.domain-zona.hu (pl.: ftp.s5.domain-zona.hu, ftp.dream.domain-zona.hu)
User name (felhasználói név): az új ftp kapcsolat létrehozásánál megadott felhasználóneve (azonosítója)
Password (jelszó): az új ftp kapcsolat létrehozásánál megadott jelszó
A domainekhez alapértelmezésként beállított könyvtárak a <az Ön domain neve>/www mappák, ez azt jelenti, hogy az ezekbe feltöltött adatok jelennek meg a domain név beírásakor.

FTP kapcsolat elérhetőségének beállítása

Az admin felületen az FTP ikon alatt a létrehozott FTP kapcsolatokat szerkesztésre megnyitva beállítható, hogy mely IP tartományból lehessen csatlakozni az adott FTP azonosítóval. IP címet vagy országot adhatunk hozzá a meglévő alapbeállításhoz, amelyben csak Magyarország szerepel.

A megfelelő IP kitöltése vagy ország kiválasztása után meg kell nyomni a jóváhagyó ikont, majd miután kiválasztottuk az összes tartományt és IP címet, a ’Mehet!’ gombbal adhatjuk hozzá ezeket az eddigi listához. Ha a lista teljesen üres, akkor az FTP azonosítóval bármilyen címről lehet csatlakozni.

Oldal tartalmának feltöltése

Bármilyen FTP programmal történhet, az a lényeg, hogy a tartalom mindig a megfelelő helyre kerüljön. Ez alapértelmezésként minden domain esetében a <az Ön domain neve>/www mappa. Amennyiben a tartalmat nem ide tölti fel, akkor az nem fog megjelenni a böngészőben, a domain név beírásakor.

Nem tudok az adatbázishoz csatlakozni

Ellenőrizze, hogy az admin felületen hozott e létre MySQL kapcsolatot és adatbázist.
A MySQL kapcsolódási adatok a következők:

  • hoszt: localhost
  • azonosító: az admin felületen létrehozott MySQL kapcsolat azonosítója
  • jelszó: az azonosítóhoz tartozó jelszó

Adatbázis létrehozása

Az admin felületen a MySQL ikonra kattintva hozható létre új adatbázis. Először új mysql kapcsolatot kell létrehozni, ha ez elkészült utána tud adatbázist létrehozni. Az adatbázis szerkesztéséhez, a http://mysql.<szerver neve>.domain-zona.hu/ (pl.: mysql.s5.domain-zona.hu, mysql.hero.domain-zona.hu) címen be kell jelentkezni a mysql kapcsolathoz létrehozott azonosító/jelszó kombinációval. Ezek után itt lehet szerkeszteni az adatbázist.

Pénzügyek megtekintése az admin-ban

Az admin felületén a pénzügyek ikon alatt megtekintheti a számlákat, amiket ki is nyomtathat. A számla zárt rendszerben készül, így pecsét és aláírás nélkül is hiteles.

UTF-8 kódolás

Szervereinken az ISO-8859-2 kódolás van beállítva alapértékként. Emiatt ha valaki UTF-8 kódolásban készíti az oldalát felmerül a probléma, hogy az oldal nem karakterhelyesen jelenik meg. A probléma megoldásához egy .htaccess fájlt kell elhelyezni a domain mappájában az alábbi tartalommal: AddDefaultCharset UTF-8. Így hiba nélkül működnek az UTF-8 kódolással készült oldalak.

Domain ellenőrzés

cPanel MINI

1 GB, 1 db weboldal és 1 db adatbázis, 5 postafiók SMTP-vel.

részletek »
7.500 Ft

+ ÁFA / év

cPanel PLUS

5 GB, 5 db weboldal és 5 db adatbázis, 20 postafiók SMTP-vel.

részletek »
10.000 Ft

+ ÁFA / év

cPanel PREMIUM

10 GB, 10 db weboldal és 10 db adatbázis, 30 postafiók. SSH GIT

részletek »
15.000 Ft

+ ÁFA / év

Versanus Kft.

1023 Budapest, Bécsi út 3-5. 5. em. 56.
Telefon:
+36 1 430 1168
(H-P: 08:00-16:00-ig)
Email:
Adószám:
13504786-2-41
Bankszámla:
10700392-42726807-51100005
Domain Zóna
Minden jog fenntartva 2009 - 2020 © Versanus Kft. Az oldalon feltüntetett árak a nettó áraknak felelnek meg és nem tartalmazzák a 27% áfát!