Domain regisztráció, tárhely szolgáltatás

Gyors domain regisztráció és professzionális tárhely szolgáltatás nyújtása. Szakértelem, kedvező árak, precíz  ügyintézés, megbízható szolgáltatás Önnek vagy Vállalkozásának. Kifogástalan szerverpark háttér, 99,9% garantált üzemidő éves szinten. Domain Zóna, az elérhető partner

Webadmin bejelentkezés

Bejelentkezéshez kérjük, adja meg azonosítóját és jelszavát, majd nyomja meg az OK gombot!

Domain Zóna hivatalos .hu regisztrátor, vállalja magyar és külföldi domain nevek gyors regisztrációját

06/1 1 9994653
Kezdőoldal
Technikai segítség

Technikai segítség

E-mail létrehozása

Új e-mail cím létrehozásához kattintsunk az E-mail ikonra az admin felületen. Ezek után láthatjuk, a már létrehozott e-mail címeket, a hozzájuk tartozó jelszavakat, az e-mailekhez tartozó kvótát és az automatikus válasz illetve a spamszűrő állapotát.

Az ’Új e-mail cím létrehozása’ feliratra kattintva készíthetünk új e-mail címeket. Az e-mail cím első részét tetszőlegesen adhatjuk meg, míg a domain végződést, a tárhelyünkön regisztráltak közül választhatjuk ki. A jelszó és a kvóta megadása után az erre a fiókra érkező levelekre automatikus üzenetet állíthatunk be. A ’MEHET!’ gombra kattintva létrejön az e-mail cím. A létrehozás után az admin felület webmail ikonjára kattintva használhatja a levelezést, vagy beállíthatja levelezőprogramba.

Levelező program beállítása

Amennyiben levelező programmal szeretné elolvasni a leveleit az alábbi beállításokra lesz szüksége:

  • bejövő levelek kiszolgálója: mail.<az Ön domain neve>,
  • kimenő levelek kiszolgálója: az internet szolgáltatójának a levelező szervere,
  • Login név: a teljes e-mail cím pl.: nev@domain.hu,
  • Jelszó: az admin felületen az e-mail ikon alatt megadott jelszó.

Ha nem tud levelet küldeni, akkor valószínűleg be kell kapcsolnia a ’Kiszolgáló hitelesítést igényel’ négyzetet. Amennyiben azt szeretné, hogy a levelei a letöltés után megmaradjanak a webmail felületen is, akkor be kell kapcsolni, az ’Üzenetekből egy példány a kiszolgálón marad’ beállítást.

E-mail aktiválás

A létrehozott e-mail címeket rendszerünk egy órán belül automatikusan aktiválja, ha ez valamilyen oknál fogva nem történne meg, akkor kérjük, küldjön egy „E-mail aktiválás” tárgyú levelet az info@domain-zona.hu címre.

E-mail alias

Ha egy e-mailt aliasnak állítunk be, akkor az arra érkező levelek azonnal továbbításra kerülnek a megadott e-mail címre. Amennyiben azt szeretné, hogy egy e-mail alias postafiók is legyen, először létre kell hozni postafiókként is, és az e-mail aliasoknál be kell állítania, hogy a leveleket erre a címre is továbbítsa a rendszer.

Új FTP kapcsolat létrehozása

Új FTP kapcsolat létrehozásához az admin felületen kattintson az ’FTP kapcsolat’ ikonra. Ezek után láthatjuk a már létrehozott kapcsolatokat. Új kapcsolat létrehozásához kattintsunk alul az ’Új FTP kapcsolat létrehozása’ feliratra. FTP kapcsolatot bárhova létrehozhat, akár a gyökér mappához, akár csak egy-egy domainhez vagy könyvtárhoz. Az első esetben az egész tárhelyet láthatja majd, a második esetben azonban csak ahhoz a domainhez vagy könyvtárhoz fog hozzáférni.

A létrehozás menete lépcsőzetesen épül fel. A mappanevekre kell kattintgatni egészen addig, amíg el nem éri azt, ahova a kapcsolatot létre akarja hozni, ott pedig az “ide” gombra kell kattintania. Ezután ki kell tölteni a kapcsolathoz tartozó adatokat. Itt mindig ellenőrizze le, hogy a kapcsolathoz tartozó abszolút útvonal jól van-e beállítva. Az FTP kliens beállításához szüksége lesz az itt megadott azonosítóra és jelszóra.

FTP kapcsolat beállítása

Session (kapcsolat neve): akármi (ez lesz a kapcsolat neve)
Host name (kiszolgáló neve): ftp.<szerver neve>.domain-zona.hu (pl.: ftp.s5.domain-zona.hu, ftp.dream.domain-zona.hu)
User name (felhasználói név): az új ftp kapcsolat létrehozásánál megadott felhasználóneve (azonosítója)
Password (jelszó): az új ftp kapcsolat létrehozásánál megadott jelszó
A domainekhez alapértelmezésként beállított könyvtárak a <az Ön domain neve>/www mappák, ez azt jelenti, hogy az ezekbe feltöltött adatok jelennek meg a domain név beírásakor.

FTP kapcsolat elérhetőségének beállítása

Az admin felületen az FTP ikon alatt a létrehozott FTP kapcsolatokat szerkesztésre megnyitva beállítható, hogy mely IP tartományból lehessen csatlakozni az adott FTP azonosítóval. IP címet vagy országot adhatunk hozzá a meglévő alapbeállításhoz, amelyben csak Magyarország szerepel.

A megfelelő IP kitöltése vagy ország kiválasztása után meg kell nyomni a jóváhagyó ikont, majd miután kiválasztottuk az összes tartományt és IP címet, a ’Mehet!’ gombbal adhatjuk hozzá ezeket az eddigi listához. Ha a lista teljesen üres, akkor az FTP azonosítóval bármilyen címről lehet csatlakozni.

Oldal tartalmának feltöltése

Bármilyen FTP programmal történhet, az a lényeg, hogy a tartalom mindig a megfelelő helyre kerüljön. Ez alapértelmezésként minden domain esetében a <az Ön domain neve>/www mappa. Amennyiben a tartalmat nem ide tölti fel, akkor az nem fog megjelenni a böngészőben, a domain név beírásakor.

Nem tudok az adatbázishoz csatlakozni

Ellenőrizze, hogy az admin felületen hozott e létre MySQL kapcsolatot és adatbázist.
A MySQL kapcsolódási adatok a következők:

  • hoszt: localhost
  • azonosító: az admin felületen létrehozott MySQL kapcsolat azonosítója
  • jelszó: az azonosítóhoz tartozó jelszó

Adatbázis létrehozása

Az admin felületen a MySQL ikonra kattintva hozható létre új adatbázis. Először új mysql kapcsolatot kell létrehozni, ha ez elkészült utána tud adatbázist létrehozni. Az adatbázis szerkesztéséhez, a http://mysql.<szerver neve>.domain-zona.hu/ (pl.: mysql.s5.domain-zona.hu, mysql.hero.domain-zona.hu) címen be kell jelentkezni a mysql kapcsolathoz létrehozott azonosító/jelszó kombinációval. Ezek után itt lehet szerkeszteni az adatbázist.

Pénzügyek megtekintése az admin-ban

Az admin felületén a pénzügyek ikon alatt megtekintheti a számlákat, amiket ki is nyomtathat. A számla zárt rendszerben készül, így pecsét és aláírás nélkül is hiteles.

UTF-8 kódolás

Szervereinken az ISO-8859-2 kódolás van beállítva alapértékként. Emiatt ha valaki UTF-8 kódolásban készíti az oldalát felmerül a probléma, hogy az oldal nem karakterhelyesen jelenik meg. A probléma megoldásához egy .htaccess fájlt kell elhelyezni a domain mappájában az alábbi tartalommal: AddDefaultCharset UTF-8. Így hiba nélkül működnek az UTF-8 kódolással készült oldalak.

Domain ellenőrzés

Tárhely Otthon

5000 MB tárhely, ingyenes .hu domain regisztráció

részletek »
325 Ft/hó

3.900 Ft/év

Tárhely Start

100 MB tárhely, PHP, MySQL támogatás

részletek »
575 Ft/hó

6.900 Ft/év

Tárhely WordPress

5000 MB tárhely, PHP, MySQL futtatás, WordPress optimalizáció

részletek »
825 Ft/hó

9.900 Ft/év

Intrex-Hosting Kft.

8000 Székesfehérvár, Nyitrai utca 49/4.
Telefon:
+36 1 430 1168
(H-P: 08:00-16:00-ig)
Fax:
+36 1 5100 125
Email:
Cégj.szám:
07-09-012967
Adószám:
13929646-2-07
Bankszámla:
10102952-03553200-01003004
Domain Zóna
Minden jog fenntartva 2009 - 2019 © Intrex-Hosting Kft. Az oldalon feltüntetett árak a nettó áraknak felelnek meg és nem tartalmazzák a 27% áfát!